عکاسی کمک می کند تا آدمی با فشردن یک دکمه جهان اطراف خود را ثبت کند. از نقطه نظر علمی، عکاسی یعنی عمل ثبت نور از طریق الکترونیکی یا شیمیایی.
تنها از این راه می شود خاطره ای را در گذر زمان تثبیت کرد. شاید دلیل علاقه ی فوق العاده زیاد ما به این هنر، این باشد که هنگام عکس گرفتن برای یکبار هم که شده ما به زمان مسلط می شویم. همین تسلط است که به ما قدرت می دهد، قدرتی از نوع برتر که شاید بتوان آن را نوعی سفر در زمان تلقی کرد. هنگامی که شاتر را فشار می دهیم زمان متوقف می شود و اجازه می دهد در آن لحظه غوطه ور شویم و از تمامی جزئیات آن لحظه لذت ببریم.
ژانرها و سبک های متفاوتی در عکاسی وجود دارند که که برخی از آنها را به سختی میتوان در یک دسته، سبک یا ژانر مجزا قرار داد! آشنایی بااین سبک ها می تواند به هنرآموز و عکاس کمک کند تا در انتخاب ژانر عکاسی متناسب با شرایط و روحیات خود تصمیم بگیرد. در ادامه ابتدا فهرستی از 30 ژانر متفاوت از ژانرهای عکاسی در اختیار شما می گذاریم و سپس آنها را یک به یک اجمالاً معرفی و بررسی می کنیم:
عکاسی خیابانی
عکاسی شب
عکاسی خبری یا فتوژورنالیسم
عکاسی از ستارگان یا عکاسی نجومی (Astrophotography)
عکاسی طبیعت
عکاسی مستند
عکاسی پرتره
عکاسی بارداری
عکاسی نوزاد
عکاسی خانوادگی
عکاسی معماری
عکاسی طبیعت بی جان
عکاسی انتزاعی
عکاسی شهری
عکاسی هنری
عکاسی ماکرو
عکاسی مادون قرمز
عکاسی سیاه و سفید
عکاسی کاندید
عکاسی رنگی
عکاسی سبک زندگی
عکاسی مد
عکاسی منظره
عکاسی ورزشی
عکاسی حیات وحش
عکاسی جنگ
عکاسی وِدینگ یا مراسم ازدواج
عکاسی هوایی
عکاسی از غذا
عکاسی خیابانی در دو قالب هنری و تحقیقی انجام می شود و وقایع و برخوردهای تصادفی دستکاری نشده در مکان های عمومی را به تصویر می کشد. به زبان ساده تر، عکاسی خیابانی یعنی ثبت مستند زندگی روزمره ی جامعه. مهم ترین نکته در عکاسی خیابانی، ثبت ویژگی ها و احساسات بشری و ماهیت بشر و وقایع پیرامون اوست.
عکاسی شب به عکس هایی اشاره دارد که از غروب تا سحر در فضاهای باز گرفته می شوند. عکاسی شب جذابیتی دارد که کاملاً خاص این ژانر است. هر سوژه ای را که انتخاب کنید، توانایی ثبت حال و هوای یک صحنه ی شبانه به قابلیت دوربین شما برای عکاسی در شب و چند تکنیک ساده بستگی دارد.
منظور از عکاسی خبری یا فتوژورنالیسم، تعریف ماجراها و رخدادها با تکیه بر مدیوم عکاسی است. روزنامه نگارها با استفاده از قلم و کاغذ ماجرای خود را تعریف می کنند و عکاسان خبری با استفاده از دوربین نمود بصری ماجرا را به تصویر می کشند.
عکاسی از ستارگان یا عکاسی نجومی (Astrophotography) یکی از ژانرهای عکاسی تخصصی است که به ثبت تصویر اجرام و رویدادهای آسمانی و مناطق گسترده ای از آسمان شب می پردازد.
منظور از عکاسی طبیعت، عکس های متفاوتی است که در فضای آزاد ثبت می شوند و تلاش می کنند عناصر طبیعی مانند منظره ها، حیات وحش، گیاهان و نماهای بسته از مناظر و طرح های طبیعی را به نمایش بگذارند. عکاسی طبیعت نسبت به سایر ژانرهای عکاسی بیشتر بر جنبه زیبایی شناختی این عناصر تأکید می کند.
برخلاف عکاسی خبری که در همان لحظه ی وقوع رویدادها به اخبار فوری می پردازد، عکاسی مستند یک سوژه یا موضوع واحد را طی دوره زمانی مشخصی دنبال می کند.
هدف غایی در عکاسی پرتره ثبت ویژگی های شخصیتی سوژه است. عکاسی پرتره هنری است که در آن اجزای صورت و حالات چهره بر سایر بخش های عکس غالب هستند.
عکاسی بارداری به ثبت تصاویر دوره بارداری خانم ها می پردازد. بعضی از خانم های باردار ترجیح می دهند در سه ماهه سوم بارداری عکس بگیرند تا بزرگ شدن شکم شان را به نمایش بگذارند. بعضی ها در سه ماهه دوم عکس می گیرند تا از این عکس ها برای جشن اعلام جنسیت جنین استفاده کنند.
دوران نوزادی بسیار شیرین و در عین حال بسیار زودگذر است. عکاسی نوزاد به ثبت تصاویر نوزاد در مراحل مختلف این دوره می پردازد. عکاسی نوزاد تنها ژانر عکاسی است که در آن وظیفه ی حفظ امنیت و سلامت سوژه کاملاً بر عهده عکاس است.
پرتره های خانوادگی به ثبت تصاویر شما و عزیزانتان می پردازند. با گذر زمان، اعضای جدیدی وارد خانواده می شوند و بعضی از اعضای خانواده از دنیا می روند. با نگاه به این عکس ها همیشه میتوان خاطرات خوش گذشته را از نو زنده کرد.
منظور از عکاسی معماری، عکاسی از زیبایی های طراحی بناها و سازه هاست. در این ژانر از ژانرهای عکاسی بیشتر به طراحی بنا پرداخته می شود و جزئیاتی که به بنا جنبه ی زیبایی شناختی می دهند بیشتر مورد توجه قرار می گیرند.
به عکاسی از سوژه هایی که حرکت نمی کنند، عکاسی طبیعت بیجان گفته می شود. این ژانر از ژانرهای عکاسی به آموزش و تجربه زیادی نیاز دارد. برای موفقیت در این نوع عکاسی بایستی در انتخاب گزیده ی سوژه ها، نورپردازی و چند تکنیک دیگر مهارت کسب کنید
عکاسی انتزاعی روی شکل، فرم، رنگ، طرح و بافت متمرکز است. ارائه یک تعریف واحد برای این ژانر از ژانرهای عکاسی کار آسانی نیست. به این نوع عکاسی، عکاسی تجربی و عکاسی مفهومی نیز می گویند.
عکاسی شهری سعی می کند اشیاء و مناظر شهری را در کنار اشخاص در یک قاب به تصویر بکشد. عکاسی شهری تنها نمایش بصری یک ایده و ثبت لحظه های گذرا نیست، بلکه تفسیری است بر زندگی معاصر در فضایی بوم شناختی.
عکاسی هنری یعنی آن نوع عکاسی که به عنوان یکی از هنرهای زیبا انجام می شود. آن نوع از عکاسی که دیدگاه ها و احساسات هنرمند را بیان می کند و آنها را با دیگران به اشتراک می گذارد. عکاسی هنری نه آنچه را که دوربین می بیند، بلکه آنچه را که هنرمند می بیند ثبت می کند. به این نوع عکاسی، عکاسی فاین آرت نیز می گویند.
در عکاسی ماکرو تصاویر نمای بسته جزئیاتی را آشکار می کنند که چشم غیرمسلح قادر به دیدن آنها نیست. به این ژانر از ژانرهای عکاسی فتوماکروگرافی و ماکروگرافی نیز گفته می شود.
چشم انسان قادر به دیدن نور مادون قرمز نیست، بنابراین از طریق عکاسی مادون قرمز می توانید چیزی را به بیننده نشان دهید که واقعاً نمی تواند آن را با چشم خود ببیند.
عکس های سیاه و سفید معمولاً تماماً سیاه و سفید نیستند. در این عکس ها رنگ های سیاه و سفید به طوری با هم ترکیب می شوند که طیفی از پرده های مختلف رنگ خاکستری به وجود می آورند. برای موفقیت در عکاسی سیاه و سفید باید بتوانید جهان را به شکل تک رنگ ببینید.
عکاسی کاندید حالات طبیعی سوژه ها را در ناب ترین و دست نخورده ترین موقعیت ممکن ثبت می کند. عکاسی کاندید راه بسیار مناسبی برای گرفتن عکس های طبیعی و سرخوش است و بدون آنکه حواس سوژه را پرت کند، برای عکس زمینه ایجاد می کند.
منظور از عکاسی رنگی، آن نوع از عکاسی است که از رسانه ای استفاده می کند که از قابلیت بازتولید رنگ ها برخوردار است.
عکاسی سبک زندگی یکی از صادقانه ترین ژانرهای عکاسی است. نوعی حس بی خیالی و پرداخت نشدگی در تک تک عکس های این ژانر موج می زند. عکاسی سبک زندگی از یک طرف به عکاسی مستند و از طرف دیگر به عکاسی پرتره کلاسیک متمایل است.
عکاسی مد یکی از ژانرهای عکاسی است که به نمایش البسه و سایر اقلام مرتبط با صنعت مد می پردازد و آنها را به گونه ای به نمایش می گذارد که جلوه بیشتری پیدا کنند.
در عکاسی منظره، عکاس به ثبت تصاویر مناطق خارج از شهر یا صحنه های بازی می پردازد که انسان ها هیچ دخالتی در آنها نداشته اند. یعنی هیچ انسان یا سازه انسان سازی در تصاویر وجود ندارد.
شاید برای شما جذاب باشد : عناصر مهم تاثیرگذار در عکاسی منظره
عکاسی ورزشی به ثبت تصاویر رویدادهای ورزشی، ورزشکاران یا تیم های ورزشی می پردازد. این نوع عکاسی احساسات و شور و اشتیاق ورزشکاران و تماشاگران در میادین و استادیوم های ورزشی را به تصویر می کشد و رویدادهای ورزشی را به رویدادهایی شاخص تبدیل می کند.
در عکاسی حیات وحش، عکاس به ثبت تصاویر گونه های مختلف حیات وحش در زیستگاه طبیعی آنها می پردازد.
عکاسی جنگ به دو بخش عکاسی از درگیری های مسلحانه و عکاسی از تأثیرات این درگیری ها روی انسان ها و مکان های مختلف تقسیم می شود. عکاسان این ژانر ممکن است در معرض خطر قرار بگیرند و در بعضی موارد هنگام عکس گرفتن از منطقه ی جنگی کشته شوند.
عکس هایی که از فعالیت های مرتبط با مراسم ازدواج ثبت می شوند در این ژانر قرار می گیرند. این نوع عکاسی تصاویر زن و شوهر پیش از ازدواج و همچنین در طول مراسم ازدواج را ثبت می کند.
اغلب ما به محض نشستن در هواپیما دوربین مان را بیرون می آوریم و شروع به عکاسی می کنیم. به این نوع عکاسی، عکاسی هوایی می گویند. جالب است بدانید که نخستین عکس هوایی در سال 1858 توسط یک عکاس و بالون ساز فرانسوی از فاصله 80 متری زمین ثبت شد.
عکاسی از غذا به یکی از محبوب ترین و همه گیر ترین ژانرهای عکاسی تبدیل شده است. رستوران ها، وب سایت و وبلاگ نویسان حوزه غذا با استفاده از این نوع عکاسی، سعی می کنند مشتریان را وسوسه کنند و محصولات خود را به فروش برسانند.
منابع:
© تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به سایت "پرشیا جی اف ایکس" می باشد.
طراحی سایت و سئو توسط گروه تخصصی آرمانیک | مشاوره تبلیغات اینترنتی توسط مدیر وب